s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c
Image Alt

Menu

PRZYSTAWKI

  • Grasica

    59 zł
    z sosem chèvre i pomidorkami cherry
  • Klasyczne carpaccio wołowe

    44 zł
    z parmezanem i rukolą
  • Raraka

    61 zł
    placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką
  • S.O.S.

    38 zł
    marynowany śledź w trzech smakach
  • Ślimaki po prowansalsku

    44 zł
    w maśle czosnkowym
  • Tatar wołowy

    44 zł
    po polsku
  • Terrina z foie gras

    64 zł
    z truflami
  • Zapiekany w miodzie ser kozi

    39 zł
    podawany na carpaccio z buraków

DANIA WEGETARIAŃSKIE

  • Szpinakowe crêpes

    46,-
    z duszonym porem, cukinią, parmezanem i sosem pomidorowym
  • Ravioli ze szpinakiem

    46 zł
    ricottą i masłem szałwiowym

DANIA MIĘSNE

  • Polędwiczki cielęce

    84 zł
    podawane z kremowym sosem Dijon i ziemniaczanymi krokietami z parmezanem i szpinakiem
  • Plankstek

    97 zł
    polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise
  • Królik w maśle

    74 zł
    z czosnkiem oraz kluseczkami ziemniaczanymi
  • Gicz jagnięca

    82 zł
    podawana z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem i sosem chèvre
  • Cheeseburger Szara

    59 zł
    z bekonem, serem cheddar, sosem z tysiąc wysp i frytkami
  • Beef Rydberg

    79 zł
    drobne kawałki polędwicy wołowej z cebulką, żółtkiem i chrupiącymi ziemniaczkami

ZUPY

  • Zupa rybna a la Bouillabaisse

    56 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Mała zupa rybna a la Bouillabaisse

    39 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Krem z selera

    34 zł
    z różowym pieprzem

SAŁATY

  • Sałata a la Szara

    46 zł
    z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp
  • Sałata Cezara

    42 zł
    z grillowanym kurczakiem, parmezanem, bekonem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata z grillowanymi scampi

    44 zł
    podawana z sosem orzechowym

DANIA Z DROBIU

  • Filet z perliczki

    72 zł
    z boczniakami i zapiekanymi tartymi ziemniakami, podawany z sosem estragenowym
  • Grillowana pierś z kaczki

    72 zł
    z krokietami ziemniaczanymi nadziewanymi parmezanem i szpinakiem oraz z sosem z czerwonego wina

DANIA RYBNE

  • Filet z halibuta

    74 zł
    z groszkiem cukrowym, ziemniakami i sosem cytrynowym
  • Grillowany łosoś na desce dębowej

    84 zł
    podawany z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise
  • Pstrąg

    74 zł
    podawany ze szpinakiem, grzybami i sosem z białego wina

DESERY

  • Crème brulee

    34 zł
    z trawą cytrynową
  • Lody waniliowe i czekoladowe

    34 ,-
    z bitą śmietaną
  • Mus z białej czekolady

    34zł
    z sosem pomarańczowym i granatem
  • Panna cotta

    34 zł
    z truskawkami
  • Sernik

    34 zł
    z polewą malinową
  • Tiramisu

    34 zł