PRZYSTAWKI
-
Klasyczne carpaccio wołowe
45 zł
z parmezanem i rukolą -
Krewetki w sosie z białego wina
48 zł
z czosnkiem i pietruszką -
Raraka
67 zł
placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką -
S.O.S.
38 zł
marynowany śledź w trzech smakach -
Ślimaki po prowansalsku
54 zł
w maśle czosnkowym -
Tatar wołowy
48 zł
po polsku -
Zapiekany w miodzie ser kozi
42 zł
podawany na carpaccio z buraków -
Żołądki gęsie
44 zł
z puree z brukwi
DANIA WEGETARIAŃSKIE
-
Ravioli z kozim serem
48 zł
burakiem i masłem kaparowym -
Lasagnette – ciasto francuskie
48 zł
przekładane bakłażanem, pomidorami i sosem Romesco
DANIA MIĘSNE
-
Plankstek
97 zł
polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise -
Królik w maśle
74 zł
z czosnkiem oraz kluseczkami ziemniaczanymi -
Gicz jagnięca
87 zł
podawana z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem i sosem chèvre -
Cielęcina w kawałkach
84 zł
z sosem borowikowym i makaronem tagliatelle podawana w kociołkach -
Cheeseburger Szara
59 zł
z bekonem, serem cheddar, sosem z tysiąc wysp i frytkami -
Beef Rydberg
79 zł
drobne kawałki polędwicy wołowej z cebulką, żółtkiem i chrupiącymi ziemniaczkami
ZUPY
-
Zupa rybna a la Bouillabaisse
56 zł
podawana z aioli i harrissą -
Zupa grzybowa
38 zł
z pierożkiem -
Mała zupa rybna a la Bouillabaisse
39 zł
podawana z aioli i harrissą -
Bulion z kaczki
34 zł
SAŁATY
-
Sałata a la Szara
46 zł
z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp -
Sałata Cezara
44 zł
z grillowanym kurczakiem, parmezanem, bekonem i czosnkowymi grzankami -
Sałata z grillowanymi scampi
48 zł
podawana z sosem orzechowym
DANIA Z DROBIU
-
Filet z kurczaka kukurydzianego
68 zł
podawany z sosem cytrynowym i ziemniakami -
Udko z kaczki confit
74 zł
z polentą i musem z buraka
DANIA RYBNE
-
Filet z halibuta
76 zł
z kurkami w śmietanie, pomidorkami koktajlowymi oraz cukinią, podawany z ziemniakami -
Filet z pstrąga
69 zł
podawany ze szpinakiem, grzybami i sosem z białego wina -
Grillowany łosoś na desce dębowej
84 zł
podawany z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise
DESERY
-
Crème brulee
34 zł
z Baileys -
Mus czekoladowy
34zł
z sorbetem z czarnej porzeczki -
Panna cotta
34 zł
z wiśniami -
Sernik
34 zł
z polewą malinową -
Tiramisu
34 zł