s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c
Image Alt

Menu

PRZYSTAWKI

  • Klasyczne carpaccio wołowe

    45 zł
    z parmezanem i rukolą
  • Krewetki w sosie z białego wina

    48 zł
    z czosnkiem i pietruszką
  • Raraka

    67 zł
    placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką
  • S.O.S.

    38 zł
    marynowany śledź w trzech smakach
  • Ślimaki po prowansalsku

    54 zł
    w maśle czosnkowym
  • Tatar wołowy

    48 zł
    po polsku
  • Zapiekany w miodzie ser kozi

    42 zł
    podawany na carpaccio z buraków
  • Żołądki gęsie

    44 zł
    z puree z brukwi

DANIA WEGETARIAŃSKIE

  • Ravioli z kozim serem

    48 zł
    burakiem i masłem kaparowym
  • Lasagnette – ciasto francuskie

    48 zł
    przekładane bakłażanem, pomidorami i sosem Romesco

DANIA MIĘSNE

  • Plankstek

    97 zł
    polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise
  • Królik w maśle

    74 zł
    z czosnkiem oraz kluseczkami ziemniaczanymi
  • Gicz jagnięca

    87 zł
    podawana z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem i sosem chèvre
  • Cielęcina w kawałkach

    84 zł
    z sosem borowikowym i makaronem tagliatelle podawana w kociołkach
  • Cheeseburger Szara

    59 zł
    z bekonem, serem cheddar, sosem z tysiąc wysp i frytkami
  • Beef Rydberg

    79 zł
    drobne kawałki polędwicy wołowej z cebulką, żółtkiem i chrupiącymi ziemniaczkami

ZUPY

  • Zupa rybna a la Bouillabaisse

    56 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Zupa grzybowa

    38 zł
    z pierożkiem
  • Mała zupa rybna a la Bouillabaisse

    39 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Bulion z kaczki

    34 zł

SAŁATY

  • Sałata a la Szara

    46 zł
    z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp
  • Sałata Cezara

    44 zł
    z grillowanym kurczakiem, parmezanem, bekonem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata z grillowanymi scampi

    48 zł
    podawana z sosem orzechowym

DANIA Z DROBIU

  • Filet z kurczaka kukurydzianego

    68 zł
    podawany z sosem cytrynowym i ziemniakami
  • Udko z kaczki confit

    74 zł
    z polentą i musem z buraka

DANIA RYBNE

  • Filet z halibuta

    76 zł
    z kurkami w śmietanie, pomidorkami koktajlowymi oraz cukinią, podawany z ziemniakami
  • Filet z pstrąga

    69 zł
    podawany ze szpinakiem, grzybami i sosem z białego wina
  • Grillowany łosoś na desce dębowej

    84 zł
    podawany z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise

DESERY

  • Crème brulee

    34 zł
    z Baileys
  • Mus czekoladowy

    34zł
    z sorbetem z czarnej porzeczki
  • Panna cotta

    34 zł
    z wiśniami
  • Sernik

    34 zł
    z polewą malinową
  • Tiramisu

    34 zł