PRZYSTAWKI
-
Krokiety z królika
44 zł
w panierce panko z sosem dijon -
Ośmiornica
64 zł
z sosem czosnkowo-pietruszkowym, podawana z chrupiącą bagietką -
Podwędzany tatar wołowy
49 zł
podawany z piklowana gorczycą, korniszonami i cebulą perłową -
Raraka
86 zł
placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką -
S.O.S.
41 zł
marynowany śledź w trzech smakach -
Ślimaki po prowansalsku
56 zł
w maśle czosnkowym -
Zapiekany w miodzie ser kozi
45 zł
podawany na carpaccio z buraków
DANIA WEGETARIAŃSKIE
-
Ravioli z dynią
54 zł
podawane z masłem truflowym
DANIA MIĘSNE
-
Polędwica wołowa w kawałkach
96 zł
z sosem borowikowym i makaronem tagliolini podawana w kociołkach -
Plankstek
122 zł
polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise -
Królik po prowansalsku
88 zł
podawany z kluseczkami ziemniaczanymi -
Gicz jagnięca
96 zł
podawana z zapiekanką ziemniaczaną i sosem chèvre -
Filet z kaczki
88 zł
podawany z purèe z dyni, krokietami ziemniaczano-szpinakowymi z parmezanem i sosem z czerwonego wina -
Cheeseburger Szara
63 zł
bekonem i serem cheddar podawany z frytkami -
Antrykot sezonowany
155 zł
podawany z sosem z zielonego pieprzu, ziemniaczanymi półksiężycami oraz boczkiem z pieczarkami portobello
ZUPY
-
Zupa rybna a la Bouillabaisse
64 zł
podawana z aioli i harrissą -
Zupa grzybowa z pierożkami
42 zł
-
Mała zupa rybna a la Bouillabaisse
44 zł
podawana z aioli i harrissą
SAŁATY
-
Sałata „Szara”
48 zł
z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp -
Sałata Cezara z grillowaną polędwicą wołową,
46 zł
parmezanem, bekonem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z grillowanym kurczakiem
46 zł
z parmezanem, bekonem i czosnkowymi grzankami
DANIA RYBNE
-
Filet z halibuta
86 zł
podawany z szafranowym ratatouille i krokietami ziemniaczano-szpinakowymi z parmezanem -
Grillowany łosoś na desce dębowej
97 zł
podawany z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise -
Sandacz
86 zł
podawany z maślanym purée ziemniaczanym, groszkiem cukrowym i skórką cytrynową -
Tagliatelle szpinakowe z mulami i chorizo
76 zł
DESERY
-
„Semla”
38 zł
z kremem chantilly waniliowym i markują -
Ciasto czekoladowe
38 zł
z sosem jeżynowym -
Crème brulee
38 zł
z jabłkową whiskey -
Mus czekoladowy
38 zł
na pomarańczowym biszkopcie z sosem angielskim -
Sernik
38 zł
z polewą malinową