s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c
Image Alt

Menu

PRZYSTAWKI

  • Krokiety z królika

    42 zł
    w panierce panko z sosem dijon
  • Mule i krewetki

    54 zł
    w sosie z białego wina z czosnkiem i kolendrą
  • Podwędzany tatar wołowy

    49 zł
    podawany z piklowana gorczycą, korniszonami i cebulą perłową
  • Quiche z kozim serem

    43 zł
    podawany z burakiem i białą rzodkiewką w occie
  • Raraka

    76 zł
    placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką
  • S.O.S.

    39 zł
    marynowany śledź w trzech smakach
  • Ślimaki po prowansalsku

    56 zł
    w maśle czosnkowym

DANIA WEGETARIAŃSKIE

  • Kuskus perłowy z groszkiem cukrowym

    52 zł
    szparagami, groszkiem zielonym i serem Bursztyn

DANIA MIĘSNE

  • Plankstek

    117 zł
    polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise
  • Królik w maśle z czosnkiem

    86 zł
    oraz kluseczkami ziemniaczanymi
  • Gicz jagnięca

    92 zł
    podawana z zapiekanką ziemniaczaną i sosem chèvre
  • Filet z kaczki

    86 zł
    podawany z polentą i sosem z maliny moroszki
  • Cheeseburger Szara

    61 zł
    z bekonem i serem cheddar podawany z frytkami
  • Antrykot sezonowany

    145 zł
    podawany z sosem z zielonego pieprzu i ziemniakiem Hassellback

ZUPY

  • Zupa rybna a la Bouillabaisse

    64 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Mała zupa rybna a la Bouillabaisse

    44 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Krem z białych szparagów

    38 zł

SAŁATY

  • Sałata „Szara”

    46 zł
    z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp
  • Sałata Cezara

    44 zł
    z grillowanym kurczakiem, parmezanem, bekonem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata z rostbefem pieczonym

    46 zł
    i miodowym vinaigrette

DANIA RYBNE

  • „Gravlax”

    82 zł
    macerowany łosoś podawany z ziemniakami w beszamelu koperkowym i sałatką z fenkuła
  • Grillowany łosoś na desce dębowej

    97 zł
    podawany z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise
  • Sandacz z bobem

    84 zł
    kawiorem i kurkami podawany z ziemniakami i cytrynowym aioli
  • Tagliolini z mulami i chorizo

    74 zł

DESERY

  • „Semla”

    37 zł
    z kremem chantilly waniliowym i markują
  • Crème brulee

    37 zł
    z lodami rabarbarowymi
  • Mus z białej czekolady

    37 zł
    na limonkowym biszkopcie z sosem cytrusowym
  • Semifreddo z maliny moroszki

    37 zł
    z płatkami z precla czekoladowego
  • Sernik

    37 zł
    z polewą malinową