PRZYSTAWKI
-
Mule
52 zł
w sosie z trawy cytrynowej, kolendry i chili -
Raraka
94 zł
placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką -
S.O.S.
44 zł
marynowany śledź w trzech smakach -
Ślimaki po burgundzku
57 zł
w maśle czosnkowym -
Tatar wołowy
59 zł
podawany z majonezem grzybowym i oliwa szczypiorkową -
Vitello tonnato
56 zł
gotowana w białym winie cielęcina podawana z sosem tuńczykowym -
Zapiekany w miodzie ser kozi
47 zł
z truskawkami, rukolą i sosem balsamicznym
DANIA WEGETARIAŃSKIE
-
Papardelle
55 zł
z domowym pesto i zieloną fasolką szparagową -
Fenkuł smażony na maśle
58 zł
podawany z pianką z koziego sera, ananasowym chutney i truflą
DANIA MIĘSNE
-
Rolada z kaczki z polentą
92 zł
z pomarańczą i sosem demi glace z Tokajem -
Policzki z dzika
103 zł
na musie ziemniaczanym, podawane z macerowaną cebulką i jeżynami -
Polędwiczka wieprzowa
88 zł
z musem z marchwi i moreli, podawana z kaszanką z mangalicy i sosem Bordelaise -
Polędwica wołowa w kawałkach
96 zł
duszona w białym winie i musztardzie, podawana z białą kapustą z marchewką i ziemniakami -
Plankstek
124 zł
polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise -
Królik w maśle z czosnkiem
91 zł
oraz kluseczkami ziemniaczanymi -
Cheeseburger Szara
64 zł
bekonem i serem cheddar podawany z frytkami -
Biodrówka jagnięca
94 zł
z zapiekanką z warzyw korzennych, serem Roquefort oraz sosem z czerwonego wina
ZUPY
-
Zupa rybna a la Bouillabaisse
66 zł
podawana z aioli i harrissą -
Mała zupa rybna a la Bouillabaisse
46 zł
podawana z aioli i harrissą -
Flaki cielęce
46 zł
z imbirem w bulionie
SAŁATY
-
Sałata „Szara”
48 zł
z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp -
Sałata Cezara
41
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z grillowaną polędwicą wołową i bekonem
51 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z grillowanym kurczakiem i bekonem
47 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z krewetkami
49 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami
DANIA RYBNE
-
Filet z dorady
91 zł
ze szpinakiem, ziemniakami i sosem maślanym z kaparami -
Grillowany łosoś na desce dębowej
98 zł
podawany z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise -
Krewetki
92 zł
z sałatką z glonów Wakame i pieczonymi ziemniakami
DESERY
-
„Semla”
38 zł
z waniliowym kremem chantilly i marakują -
Crème brulee
38 zł
z jabłkową whiskey -
Deska serów
63 zł
Rocamadour, Roquefort Coccinelle, Gouda, Brie de Meaux, podawana z musztardą z mango, miodem i orzechami w karmelu -
Mus z białej czekolady
38 zł
z ciastkami orzechowymi i skórką pomarańczową, zwieńczony kremem z mlecznej czekolady -
Sernik
38 zł
z polewą malinową i truskawką w białej czekoladzie