PRZYSTAWKI
-
Foie Gras
98 zł
z winogronami w porto podawana na orzechowej brioche -
Ozorek z jelenia
61 zł
z ragoût z warzyw korzeniowych i musem z koziego sera -
Raraka
96 zł
placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką -
S.O.S.
46 zł
marynowany śledź w trzech smakach -
Ślimaki po burgundzku
57 zł
w maśle czosnkowym -
Tatar wołowy
59 zł
podawany z majonezem grzybowym i oliwa szczypiorkową -
Vitello tonnato
56 zł
gotowana w białym winie cielęcina podawana z sosem tuńczykowym
DANIA WEGETARIAŃSKIE
-
Ravioli
58 zł
z serem bundz i sosem ze słodkiej papryki -
Papardelle
56 zł
z domowym pesto i zieloną fasolką szparagową
DANIA MIĘSNE
-
Udko confit z kaczki Barbarie
89 zł
z macerowaną kapustą i sosem żurawinowo-rozmarynowym -
Sezonowany rostbef z grilla
149 zł
podawany z ziemniaczanymi półksiężycami oraz dwoma sosami: z czarnego pieprzu i béarnaise -
Policzki z dzika
119 zł
na musie ziemniaczanym, podawane z macerowaną cebulką i jeżynami -
Plankstek
129 zł
polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise -
Królik po prowansalsku
88 zł
podawany z kluseczkami ziemniaczanymi -
Glazurowane żeberka Iberico
106 zł
z musem z moreli i dyni, pieczonymi ziemniakami oraz jogurtem chrzanowym -
Cheeseburger Szara
64 zł
bekonem i serem cheddar podawany z frytkami -
Biodrówka jagnięca
94 zł
z purée ziemniaczanym, skorzonerą, brukselką i sosem maślanym
ZUPY
-
Żurek
43 zł
z białą kiełbasą i maślanką -
Zupa rybna a la Bouillabaisse
66 zł
podawana z aioli i harrissą -
Mała zupa rybna a la Bouillabaisse
46 zł
podawana z aioli i harrissą
SAŁATY
-
Sałata „Szara”
59 zł
z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp -
Sałata Cezara
46 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z grillowaną polędwicą wołową i bekonem
55 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z grillowanym kurczakiem i bekonem
47 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z krewetkami
54 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami
DANIA RYBNE
-
Grillowane krewetki
94 zł
z salsą paprykową i krokietami z guacamole -
Grillowany łosoś na desce dębowej
98 zł
z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise -
Panierowany filet z dorady
94 zł
z masłem Café de Paris i gotowanymi ziemniakami
DESERY
-
Crème brûlée
38 zł
z jabłkową whiskey -
Czekoladowe ciasto „Opera”
38 zł
z syropem kawowym -
Deska serów
68 zł
Rocamadour, Roquefort Coccinelle, Gouda, Brie de Meaux, podawana z musztardą z mango, miodem i orzechami w karmelu -
Gruszka gotowana
38 zł
w winie z lodami waniliowymi i kruszonką -
Sernik
38 zł
z polewą malinową