s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c
Image Alt

Menu

PRZYSTAWKI

  • Krokiety z królika

    44 zł
    w panierce panko z sosem dijon
  • Ośmiornica

    64 zł
    z sosem czosnkowo-pietruszkowym, podawana z chrupiącą bagietką
  • Podwędzany tatar wołowy

    49 zł
    podawany z piklowana gorczycą, korniszonami i cebulą perłową
  • Raraka

    86 zł
    placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką
  • S.O.S.

    41 zł
    marynowany śledź w trzech smakach
  • Ślimaki po prowansalsku

    56 zł
    w maśle czosnkowym
  • Zapiekany w miodzie ser kozi

    45 zł
    podawany na carpaccio z buraków

DANIA WEGETARIAŃSKIE

  • Papardelle

    54 zł
    z domowym pesto i zieloną fasolką szparagową
  • Fenkuł smażony na maśle

    56 zł
    podawany z pianką z koziego sera, ananasowym chutney i truflą

DANIA MIĘSNE

  • Polędwica wołowa w kawałkach

    96 zł
    z sosem borowikowym i makaronem tagliolini podawana w kociołkach
  • Plankstek

    122 zł
    polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise
  • Królik po prowansalsku

    88 zł
    podawany z kluseczkami ziemniaczanymi
  • Gicz jagnięca

    96 zł
    podawana z zapiekanką ziemniaczaną i sosem chèvre
  • Filet z kaczki

    88 zł
    podawany z purèe z dyni, krokietami ziemniaczano-szpinakowymi z parmezanem i sosem z czerwonego wina
  • Cheeseburger Szara

    63 zł
    bekonem i serem cheddar podawany z frytkami
  • Antrykot sezonowany

    155 zł
    podawany z sosem z zielonego pieprzu, ziemniaczanymi półksiężycami oraz boczkiem z pieczarkami portobello

ZUPY

  • Zupa rybna a la Bouillabaisse

    64 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Zupa grzybowa z pierożkami

    42 zł
  • Mała zupa rybna a la Bouillabaisse

    44 zł
    podawana z aioli i harrissą

SAŁATY

  • Sałata „Szara”

    48 zł
    z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp
  • Sałata Cezara z grillowaną polędwicą wołową,

    46 zł
    parmezanem, bekonem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata Cezara z grillowanym kurczakiem

    46 zł
    z parmezanem, bekonem i czosnkowymi grzankami

DANIA RYBNE

  • Filet z halibuta

    86 zł
    podawany z szafranowym ratatouille i krokietami ziemniaczano-szpinakowymi z parmezanem
  • Grillowany łosoś na desce dębowej

    97 zł
    podawany z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise
  • Sandacz

    86 zł
    podawany z maślanym purée ziemniaczanym, groszkiem cukrowym i skórką cytrynową
  • Tagliatelle szpinakowe z mulami i chorizo

    76 zł

DESERY

  • „Semla”

    38 zł
    z kremem chantilly waniliowym i markują
  • Ciasto czekoladowe

    38 zł
    z sosem jeżynowym
  • Crème brulee

    38 zł
    z jabłkową whiskey
  • Mus czekoladowy

    38 zł
    na pomarańczowym biszkopcie z sosem angielskim
  • Sernik

    38 zł
    z polewą malinową