s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c
Image Alt

Menu

PRZYSTAWKI

  • Mule

    54 zł
    w sosie z trawy cytrynowej, kolendry i chili
  • Raraka

    94 zł
    placek z wiórków ziemniaczanych, podawany z kawiorem z łososia, kwaśną śmietaną i czerwoną cebulką
  • S.O.S.

    46 zł
    marynowany śledź w trzech smakach
  • Ślimaki po burgundzku

    57 zł
    w maśle czosnkowym
  • Tatar wołowy

    59 zł
    podawany z majonezem grzybowym i oliwa szczypiorkową
  • Vitello tonnato

    56 zł
    gotowana w białym winie cielęcina podawana z sosem tuńczykowym
  • Zapiekany w miodzie ser kozi

    48 zł
    z truskawkami, rukolą i sosem balsamicznym

DANIA WEGETARIAŃSKIE

  • Papardelle

    56 zł
    z domowym pesto i zieloną fasolką szparagową
  • Fenkuł smażony na maśle

    58 zł
    podawany z pianką z koziego sera, ananasowym chutney i truflą

DANIA MIĘSNE

  • Policzki z dzika

    119 zł
    na musie ziemniaczanym, podawane z macerowaną cebulką i jeżynami
  • Polędwiczka wieprzowa

    88 zł
    z musem z marchwi i moreli, podawana z kaszanką z mangalicy i sosem Bordelaise
  • Plankstek

    129 zł
    polędwica wołowa na desce dębowej podawana z pommes duchesse, żółtą fasolką z bekonem, pieczonym pomidorem i sosem béarnaise
  • Królik w maśle z czosnkiem

    91 zł
    oraz kluseczkami ziemniaczanymi
  • Grillowana pierś z kaczki

    92 zł
    polenta, pomarańcza i sos demi glace z Tokajem
  • Cheeseburger Szara

    64 zł
    bekonem i serem cheddar podawany z frytkami
  • Biodrówka jagnięca

    94 zł
    z zapiekanką z warzyw korzennych, serem Roquefort oraz sosem z czerwonego wina

ZUPY

  • Zupa rybna a la Bouillabaisse

    66 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Mała zupa rybna a la Bouillabaisse

    46 zł
    podawana z aioli i harrissą
  • Flaki cielęce

    46 zł
    z imbirem w bulionie

SAŁATY

  • Sałata „Szara”

    54 zł
    z macerowanym łososiem, jajkiem, krewetkami i sosem tysiąca wysp
  • Sałata Cezara

    46 zł
    z parmezanem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata Cezara z grillowaną polędwicą wołową i bekonem

    55 zł
    z parmezanem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata Cezara z grillowanym kurczakiem i bekonem

    47 zł
    z parmezanem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata Cezara z krewetkami

    54 zł
    z parmezanem i czosnkowymi grzankami

DANIA RYBNE

  • Filet z dorady

    94 zł
    ze szpinakiem, ziemniakami i sosem maślanym z orzechami i kaparami
  • Grillowany łosoś na desce dębowej

    98 zł
    z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise
  • Krewetki

    94 zł
    z sałatką z glonów Wakame i pieczonymi ziemniakami

DESERY

  • „Semla”

    38 zł
    z waniliowym kremem chantilly i marakują
  • Crème brulee

    38 zł
    z jabłkową whiskey
  • Deska serów

    68 zł
    Rocamadour, Roquefort Coccinelle, Gouda, Brie de Meaux, podawana z musztardą z mango, miodem i orzechami w karmelu
  • Mus z białej czekolady

    38 zł
    z ciastkami orzechowymi i skórką pomarańczową, zwieńczony kremem z mlecznej czekolady
  • Sernik

    38 zł
    z polewą malinową i truskawką w białej czekoladzie