s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c
Image Alt

Menu

STARTERS

  • Foie Gras

    98 zł
    z winogronami w porto podawana na orzechowej brioche
  • Ozorek z jelenia

    61 zł
    z ragoût z warzyw korzeniowych i musem z koziego sera
  • Raraka

    96 zł
    salmon caviar, sour cream and red onions served on a bed of grated potatoes
  • S.O.S.

    46 zł
    Three kinds of marinated herring Swedish style
  • Ślimaki po burgundzku

    57 zł
    with garlic butter
  • Beef tartare

    59 zł
    podawany z majonezem grzybowym i oliwa szczypiorkową
  • Vitello tonnato

    56 zł
    gotowana w białym winie cielęcina podawana z sosem tuńczykowym

VEGETARIAN

  • Ravioli

    58 zł
    z serem bundz i sosem ze słodkiej papryki
  • Papardelle

    56 zł
    z domowym pesto i zieloną fasolką szparagową

MEAT

  • Udko confit z kaczki Barbarie

    89 zł
    z macerowaną kapustą i sosem żurawinowo-rozmarynowym
  • Sezonowany rostbef z grilla

    149 zł
    podawany z ziemniaczanymi półksiężycami oraz dwoma sosami: z czarnego pieprzu i béarnaise
  • Policzki z dzika

    119 zł
    na musie ziemniaczanym, podawane z macerowaną cebulką i jeżynami
  • Plankstek

    129 zł
    beef sirloin served on a oak plank with grilled tomato, pommes duchesse, string beans wrapped in bacon and a béarnaise sauce
  • Królik po prowansalsku

    88 zł
    podawany z kluseczkami ziemniaczanymi
  • Glazurowane żeberka Iberico

    106 zł
    z musem z moreli i dyni, pieczonymi ziemniakami oraz jogurtem chrzanowym
  • Cheeseburger Szara

    64 zł
    bekonem i serem cheddar podawany z frytkami
  • Biodrówka jagnięca

    94 zł
    z purée ziemniaczanym, skorzonerą, brukselką i sosem maślanym

SOUPS

  • Żurek

    43 zł
    z białą kiełbasą i maślanką
  • Fish soup a la Bouillabaisse

    66 zł
    served with harissa and aioli
  • Small fish soup a la Bouillabaisse

    46 zł
    served with harissa and aioli

SALADS

  • Sałata „Szara”

    59 zł
    with macerated salmon, eggs and shrimps, served with thousand island dressing
  • Caesar salad

    46 zł
    z parmezanem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata Cezara z grillowaną polędwicą wołową i bekonem

    55 zł
    z parmezanem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata Cezara z grillowanym kurczakiem i bekonem

    47 zł
    z parmezanem i czosnkowymi grzankami
  • Sałata Cezara z krewetkami

    54 zł
    z parmezanem i czosnkowymi grzankami

FISH

  • Grillowane krewetki

    94 zł
    z salsą paprykową i krokietami z guacamole
  • Grilled salmon served on an oak plank

    98 zł
    z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise
  • Panierowany filet z dorady

    94 zł
    z masłem Café de Paris i gotowanymi ziemniakami

DESSERTS

  • Crème brûlée

    38 zł
    z jabłkową whiskey
  • Czekoladowe ciasto „Opera”

    38 zł
    z syropem kawowym
  • Deska serów

    68 zł
    Rocamadour, Roquefort Coccinelle, Gouda, Brie de Meaux, podawana z musztardą z mango, miodem i orzechami w karmelu
  • Gruszka gotowana

    38 zł
    w winie z lodami waniliowymi i kruszonką
  • Cheesecake

    38 zł
    with raspberry sauce