STARTERS
-
Foie Gras
98 zł
z winogronami w porto podawana na orzechowej brioche -
Ozorek z jelenia
61 zł
z ragoût z warzyw korzeniowych i musem z koziego sera -
Raraka
96 zł
salmon caviar, sour cream and red onions served on a bed of grated potatoes -
S.O.S.
46 zł
Three kinds of marinated herring Swedish style -
Ślimaki po burgundzku
57 zł
with garlic butter -
Beef tartare
59 zł
podawany z majonezem grzybowym i oliwa szczypiorkową -
Vitello tonnato
56 zł
gotowana w białym winie cielęcina podawana z sosem tuńczykowym
VEGETARIAN
-
Ravioli
58 zł
z serem bundz i sosem ze słodkiej papryki -
Papardelle
56 zł
z domowym pesto i zieloną fasolką szparagową
MEAT
-
Udko confit z kaczki Barbarie
89 zł
z macerowaną kapustą i sosem żurawinowo-rozmarynowym -
Sezonowany rostbef z grilla
149 zł
podawany z ziemniaczanymi półksiężycami oraz dwoma sosami: z czarnego pieprzu i béarnaise -
Policzki z dzika
119 zł
na musie ziemniaczanym, podawane z macerowaną cebulką i jeżynami -
Plankstek
129 zł
beef sirloin served on a oak plank with grilled tomato, pommes duchesse, string beans wrapped in bacon and a béarnaise sauce -
Królik po prowansalsku
88 zł
podawany z kluseczkami ziemniaczanymi -
Glazurowane żeberka Iberico
106 zł
z musem z moreli i dyni, pieczonymi ziemniakami oraz jogurtem chrzanowym -
Cheeseburger Szara
64 zł
bekonem i serem cheddar podawany z frytkami -
Biodrówka jagnięca
94 zł
z purée ziemniaczanym, skorzonerą, brukselką i sosem maślanym
SOUPS
-
Żurek
43 zł
z białą kiełbasą i maślanką -
Fish soup a la Bouillabaisse
66 zł
served with harissa and aioli -
Small fish soup a la Bouillabaisse
46 zł
served with harissa and aioli
SALADS
-
Sałata „Szara”
59 zł
with macerated salmon, eggs and shrimps, served with thousand island dressing -
Caesar salad
46 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z grillowaną polędwicą wołową i bekonem
55 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z grillowanym kurczakiem i bekonem
47 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami -
Sałata Cezara z krewetkami
54 zł
z parmezanem i czosnkowymi grzankami
FISH
-
Grillowane krewetki
94 zł
z salsą paprykową i krokietami z guacamole -
Grilled salmon served on an oak plank
98 zł
z pommes duchesse, grillowanymi szparagami i sosem hollandaise -
Panierowany filet z dorady
94 zł
z masłem Café de Paris i gotowanymi ziemniakami
DESSERTS
-
Crème brûlée
38 zł
z jabłkową whiskey -
Czekoladowe ciasto „Opera”
38 zł
z syropem kawowym -
Deska serów
68 zł
Rocamadour, Roquefort Coccinelle, Gouda, Brie de Meaux, podawana z musztardą z mango, miodem i orzechami w karmelu -
Gruszka gotowana
38 zł
w winie z lodami waniliowymi i kruszonką -
Cheesecake
38 zł
with raspberry sauce